Op zaterdag 18 november aanstaande zal de boot van Sinterklaas via de Vecht weer koers zetten richting de Blauwe-Bogen brug in Dalfsen. Om twee uur ’s middags zal de goedheiligman en twintig Zwarte Pieten, inclusief Vlogpiet, aanleggen bij de Vechtkade in Dalfsen!

Direct na het aanmeren, zullen Sinterklaas en de Pieten welkom worden geheten door burgemeester Han Noten en Kuima Duijst van Ondernemend Dalfsen. Ook dit jaar zal de burgemeester van de Dalfser partnergemeente Hörstel uit Duitsland aanwezig zijn om Sinterklaas welkom te heten. Muziekvereniging Excelsior zorgt voor een muzikaal ontvangst.

Na het welkom op de kade zal de Sint samen met de burgemeesters te voet door de Prinsenstraat gaan richting het Kerkplein. Daar staat een podium klaar, dat speciaal voor Sinterklaas is neergezet en versierd. Muziekpiet is de DJ en zal zorgen voor muziek op het plein.

Daarna wordt de route vervolgd door de Wilhelminastraat. Ter hoogte van de Emmastraat zal het gezelschap linksaf slaan direct naar het Emmagebouw, waar Sinterklaas aanwezig zal zijn voor een gezellig feestje met alle Pieten. Hier kunnen de kinderen tot 9 jaar oud, bij Sinterklaas en Hoofdpiet langs komen voor een hand, een praatje of om gewoon een foto te maken. Ook zijn er spelletjes met de Pieten, wordt er gezongen voor Sinterklaas en kunnen de kinderen vragen stellen.

Ook Sinterklaas gaat met zijn tijd mee en neemt daarom dit jaar Vlogpiet mee naar Dalfsen. Vlogpiet is een kei in het maken van filmpjes en post deze op Facebook en de website van Sint Dalfsen. In zijn filmpjes vraagt Vlogpiet de kinderen uit Dalfsen, om hem te helpen het Pietenhuis kleur te geven. Kinderen kunnen daarvoor een kleurplaat voor Sinterklaas inkleuren. Deze kleurplaat van Ondernemend Dalfsen kan af worden gehaald bij Albert Heijn, Jumbo en Faunaland Kloosterman in Dalfsen. Vlogpiet zal alle ingeleverde kleurplaten bekijken en kiest de mooiste uit. De winnaars worden beloond met een leuke prijs en mogen zaterdag 18 november bij Sinterklaas op het podium komen.