2016_1103-sinterklaas-dalfsen-2016-2

Gelukkig kon Sinterklaas afgelopen jaar weer gebruik maken van de vernieuwde Vechtkade in Dalfsen om zijn Pakjesboot 12 aan te leggen. De goedheiligman en maar liefst twintig Zwarte Pieten zullen dit jaar op zaterdag 12 november om twee uur ’s middags voor het prachtige Waterfront langs varen en vervolgens aanleggen bij de Vechtkade bij de brug in Dalfsen! Muziekvereniging Excelsior zorgt voor een muzikaal ontvangst. 

 

Direct na het aanmeren, zullen Sinterklaas en de Zwarte Pieten welkom worden geheten door burgemeester Han Noten en Chris Brandsema van Ondernemend Dalfsen. Bovendien is het ontvangst dit jaar extra speciaal.  De Burgemeester van de Dalfser partnergemeente Hörstel uit Duitsland is op bezoek en zal Burgemeester Noten vergezellen bij het ontvangst.

 

Na dit internationale welkom zal de Sint samen met de burgemeester te voet door de Prinsenstraat gaan richting het Kerkplein. Daar staat een podium klaar, dat speciaal voor Sinterklaas is neergezet en waarop de Sint-DJ zal zorgen voor een feestelijke Sinterklaas Disco op het plein.

 

Daarna wordt de route te voet vervolgd door de Wilhelminastraat. Ter hoogte van de Jumbo zal de stoet linksaf slaan direct naar het Emmagebouw, waar Sinterklaas aanwezig zal zijn voor een gezellig feestje met alle Pieten. Hier kunnen de kinderen tot 9 jaar oud, bij Sinterklaas en de Hoofdpiet langs komen voor een hand, een praatje of om gewoon een foto te maken. Ook zijn er spelletjes met de pieten, wordt er gezongen voor Sinterklaas en kunnen de kinderen vragen stellen.

 

Inmiddels wordt er ook al druk in het centrum van Dalfsen gezocht naar de verdwenen pagina’s uit het liedjesboek van Muziekpiet. Kluspiet heeft namelijk het liedjes boek van Muziekpiet doormidden gezaagd, toen zij een mooie, nieuwe stoel voor Sinterklaas wilde maken. Helaas zijn alle pagina’s het centrum van Dalfsen ingewaaid en terecht gekomen in diverse winkels.  De hulp van de kinderen van Dalfsen is dus hard nodig om de liedjes terug te vinden.